FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

Pop-up store in het Art and Marges museum

Vlak voor de feestdagen wordt de receptie van het Art et marges museum omgetoverd in een pop-up store waarin u juwelen, accessoires, prints en audiowerken kunt vinden voor een zachte prijs!

Bezoek aan de tentoonstelling "Amerika bestaat niet !" in het Art et marges museum, gevolgd door een voordracht van Pierre Muylle in het ISELP

18 – 18.40 uur: Bezoek aan de tentoonstelling "Amerika bestaat niet! (Ik weet het, ik ben er al geweest)" in het gezelschap van curator Matthieu Morin

19 – 20.30 uur: Voordracht van Pierre Muylle in het ISELP

Pierre Muylle, voormalig directeur van het MAD museum van Luik en zelfstandig curator stelt een subjectieve en intuïtieve kijk op zijn reizen door een denkbeeldig Amerika voor. Hij heeft het over de waarheid die schuilgaat achter de boutade die de titel van de tentoonstelling vormt : het beeld van Amerika bestaat niet in de vorm van een homogene entiteit maar wel in een veelheid van voorstellingen.

Tarief (voor de avond) : 10 € / 7 € / 1, 25 €

Gratis toegang voor studenten van - 26 jaar en voor de vrienden van het Art et marges museum.

Reservatie : accueil@iselp.be

Finissage van de tentoonstelling "Amerika bestaat niet!"

Feest van de vrije toegang met muziek!

Wat!? Is die roadtriptentoonstelling langs de Amerikaanse stereotypen al gedaan? Nog niet helemaal. Op de laatste dag van de tentoonstelling zorgen wij voor een spetterend feest! Dit is uw laatste kans om te genieten van een rondleiding en de werken te zien dansen op typisch Amerikaanse deuntjes…

Een laatste kans om na te gaan of Amerika niet bestaat, zonder dat het u een $ kost!

15u-16u: geleid bezoek van de tentoonstelling. Inschrijven via : info@artermarges.be

16u-18u: music!

16h: American Roots String Band (workshop concert)

De American Roots Stringband is de band van Muziekpublique die zich ongebreideld uitleeft met traditionele Amerikaanse en Canadese muziek, de voedingsbodem van de country en blue grass. Old time, Ierse muziek op z’n Amerikaans, dynamische folk uit Québec en onweerstaanbare fiddle met denderende titels zoals "Chiquapin Hunting" of "Sal’s Got Mud between her Toes" staan op het programma!

16.30u: The Cow Girl Boy Records (DJ-set)

Dagmar Binge kent alles van Amerikaanse country- en westernmuziek van voor de vijftiger jaren. Deze Duitse dame bracht tussen 1970 en 2008 bijna 600 titels uit op eigen labels die zij zelf oprichtte, en waaronder de Cow Girl Boy Records. Onlangs besloot Brusselaar Eric Kinny om die zeldzame opnames een nieuw leven te schenken. Hij neemt ons mee op zijn verkenningstocht met een DJ-set, voorafgegaan door een voorstelling van het label en zijn lievelingsgenres. Yeeehaaa!

Gratis – alleen voor de rondleiding wordt een inschrijving gevraagd

In samenwerking met Arts & Publics

GROEP EN GELEID BEZOEK

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer info

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer info

Pedagogisch dossier

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer info