FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

Calaveras sauce Dallas! Een speels bezoek en atelier voor het gezin (gratis)

(Schoolvakantie)

De Dag van de Doden is in Mexico een groot feest! Men eert dan de herinnering aan de doden, maar niet alleen dat! Schedels bedekken alles en iedereen en drijven spot of zijn gewoon vrolijk! Evenals de artiesten van de tentoonstelling “Amerika bestaat niet”, zullen wij de iconen van de Amerikaanse cultuur verdraaien en, omdat het het feest van de doden is, zullen we ze in een nieuw jasje steken namelijk in Mexicaanse saus! (of omgekeerd)

Speels bezoek van de tentoonstelling gevolgd door een atelier dat tekeningen, collage’s, carbonpapier… combineert.

Voor gezinnen met kinderen vanaf 5 jaar (grote en zeer grote kinderen zijn toegestaan!!!)

Gratis activiteit, schrijf u op een van de twee ateliers in (opgelet het aantal plaatsen is beperkt) : 02 533 94 90 / info@artetmarges.be

(Zaterdag 02/11, vanaf 18u30 Grote processie van de Dia De Muertos in de Marollen)

Carte blanche aan het Art et marges museum

Tijdens de vernissage is een geleid bezoek aan de tentoonstelling voorzien.

Het Joods Museum van België (www.mjb-jmb.org) nodigt het Art et marges museum uit om zijn lokalen in gebruik te nemen ter gelegenheid van de Brussels Drawing Week. Art et marges presenteert, in de vorm van een carte blanche, een keuze van tastbare tekeningen van enkele iconische artiesten, die geselecteerd zijn uit een 3500-tal kunstwerken uit art brut en verwant aan zijn verzameling kunstwerken.

Tentoonstelling als onderdeel van de Brusselse tekenweek.

Adres: Minimenstraat 21, 1000 Brussel

Registratie voor het vernissage: https://www.eventbrite.be/e/75300023397

GROEP EN GELEID BEZOEK

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer info

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer info

Pedagogisch dossier

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer info