FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

Pop-up store in het Art and Marges museum

Vlak voor de feestdagen wordt de receptie van het Art et marges museum omgetoverd in een pop-up store waarin u juwelen, accessoires, prints en audiowerken kunt vinden voor een zachte prijs!

Creatieve namiddag voor kinderen in het kader van de tentoonstelling "Amerika bestaat niet !"

Amerika bestaat niet ! En om ons daarvan te vergewissen gaan we het zelf onderzoeken! De animatie begint met een interactief bezoek dat ons werken laat ontdekken die spelen met de Amerikaanse clichés. Nikeschoenen, het vrijheidsstandbeeld, cowboys, indianen, wolkenkrabbers… worden op een heel eigen manier geïnterpreteerd door kunstenaars die zich plus minus in de marge bevinden. Daarna is het tijd voor een workshop waarin we zelf aan de slag gaab om ons eigen Amerika te creëren – de creativiteit die gestimuleerd werd tijdens onze wandeling langs de tentoongestelde werken krijgt de vrije loop.

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar (zonder ouders)

6€ per kind – gratis met de kaart Culture Voisins

Reservatie noodzakelijk: info@artermarges.be (slechts 10 plaatsen)

Bezoek aan de tentoonstelling "Amerika bestaat niet !" in het Art et marges museum, gevolgd door een voordracht van Pierre Muylle in het ISELP

18 – 18.40 uur: Bezoek aan de tentoonstelling "Amerika bestaat niet! (Ik weet het, ik ben er al geweest)" in het gezelschap van curator Matthieu Morin

19 – 20.30 uur: Voordracht van Pierre Muylle in het ISELP

Pierre Muylle, voormalig directeur van het MAD museum van Luik en zelfstandig curator stelt een subjectieve en intuïtieve kijk op zijn reizen door een denkbeeldig Amerika voor. Hij heeft het over de waarheid die schuilgaat achter de boutade die de titel van de tentoonstelling vormt : het beeld van Amerika bestaat niet in de vorm van een homogene entiteit maar wel in een veelheid van voorstellingen.

Tarief (voor de avond) : 10 € / 7 € / 1, 25 €

Gratis toegang voor studenten van - 26 jaar en voor de vrienden van het Art et marges museum.

Reservatie : accueil@iselp.be

Finissage van de tentoonstelling "Amerika bestaat niet!" in muziek

Abonneer u op onze nieuwsbrief : info@artermarges.be

GROEP EN GELEID BEZOEK

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer info

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer info

Pedagogisch dossier

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer info