FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

Vernissage "Lisières"

Vernissage in aanwezigheid van Caroline Lamarche, curator van de tentoonstelling

Art et marges museum heeft het genoegen de organisatie van zijn zomertentoonstelling toe te vertrouwen aan Caroline Lamarche, de auteur van "Nous sommes à la lisière" verschenen bij Gallimard en bekroond met de ‘Goncourt de la nouvelle 2019’. Zij maakte haar keuze uit onze rijke permanente verzameling, maar selecteerde ook andere werken.

VERRASSING !

Dit is een mooie kans om door de nieuwsgierige ogen van de curator mee te kijken naar gloednieuwe werken maar ook om vergeten schatten te (her)ontdekken. Wij leven in een tijd van randgebieden. Tussen dier en mens, boom en rivier, pluim en huid, beton en groen… waar vinden we onze weg?

Hoe kunnen wij de toekomst benaderen terwijl kwetsbare systemen ineenstorten? Met welke geduldige gebaren, welke wilde verhalen, welke verrassende uitwisselingen? Vind het antwoord samen met de kunstenaars van het Art et marges museum, die hun picknick van werken uitspreiden in de oase van de zomer.

GROEP EN GELEID BEZOEK

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer info

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer info

Pedagogisch dossier

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer info