FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

INAUGURATIE PHOTO | BRUT BXL PARTENAIRES PARTICULIERS

Een preview van de tweede tentoonstelling ontworpen door fotograaf Vincen Beeckman op de eerste verdieping van het ART ET MARGES MUSEUM. Een tentoonstelling die bijzondere ontmoetingen en performatieve aanpakken van het fotografische medium weerspiegelt, met werken van La "S" Grand Atelier (Vielsalm, België) en het atelier Blu Cammello (Livorno, Italië).

Curatoren: Vincen Beeckman en Anne-Françoise Rouche.

Gratis inauguratie, geen reservering nodig

PHOTO | BRUT BXL STUDIEDAGEN BIJ CIVA

PHOTO | BRUT BXL est un projet d’expositions et d’événements pluridisciplinaires coordonné par le Centre d’Art Brut et Contemporain La « S » Grand Atelier (Vielsalm) en collaboration avec Bruno Decharme, collectionneur et fondateur de abcd-art brut à Paris, et 4 organisations partenaires basées à Bruxelles : la CENTRALE for contemporary art, Le Botanique , le Art et marges musée et La Tiny Gallery.
De tentoonstellingen lopen van 24 november 2022 tot 19 maart 2023.

Bruno Decharme, Anne-Françoise Rouche en hun partners nodigen u uit om deel te nemen aan twee dagen van uitwisseling en reflectie over het begrip art brut.

FR - 20 € voor één dag, 30 € voor de twee dagen - Programma en inschrijving: dag 1 ; dag 2
At CIVA, Hermitagestraat 55 - 1050 Brussel

GRATIS RONDLEIDING

Wilt u alle kleine geheimen weten van de grote ondergrondse galerijen van Jean-Marie Massou? ...Uw vragen delen over artistieke samenwerking met kunstenaars met een mentale handicap? Noteer de datum 5 februari in uw agenda en bezoek met een ervaren gids onze tentoonstellingen PHOTO | BRUT BXL JEAN-MARIE MASSOU en PHOTO | BRUT BXL PARTENAIRES PARTICULIERS.

FR - Gratis - reservering verplicht op accueil@artetmarges.be

Dit bezoek wordt georganiseerd in het kader van het PhotoBrussels Festival

© Matthieu Morin

LUISTERSESSIE VAN JEAN-MARIE MASSOU IN HET DONKER

Jean-Marie MASSOU nam meer dan 700 cassettes op. Hij noemde ze “de rollen”. De opnames zijn even gevarieerd als precies: opnames van liederen en klaagzangen, boodschappen aan de mensheid, sketches, klankromans en opnames van zijn dagelijkse ontmoetingen en overpeinzingen, als een dagboek. Hij had een unieke opnamemethode ontwikkeld met verschillende bandopnemers, als een heruitvinding van de mechanische sampling. Met het oog op de welbepaalde weer-klank ging hij soms opnemen in een silo of een tank.
Matthieu Morin en Olivier Brisson van La Belle Brute laten u luisteren naar enkele geselecteerde stukken van dit bijzondere werk.

Bij inschrijving: accueil@artetmarges.be - 7€/pers.

© Matthieu Morin

DE FANTASTISCHE GROT

GELUIDSWORKSHOP VOOR IEDEREEN

Ter gelegenheid van de tentoonstelling PHOTO | BRUT BXL JEAN MARIE MASSOU, een kunstenaar die gefascineerd is door grotten en geluid, biedt het ART ET MARGES MUSEUM u een workshop geluidscreatie aan. U creëert een gezamenlijk een denkbeeldige grot die bestaat uit gedeelde fragmenten, droomverhalen, verzonnen of beleefde verhalen, liederen of klaagzangen.

FR - Een workshop door Roxane Metayer.
Voor iedereen vanaf 12 jaar, alleen, met vrienden of familie
12€ p/pers. - op reservering op accueil@artetmarges.be (beperkte plaatsen)

GROEP EN GELEID BEZOEK

VISUEEL GEHANDICAPTE BEZOEKERS

(enkel in het FR) Onze FR gidsen zijn opgeleid in audio-beschrijving, dus neem contact met ons op voor een bezoek op maat: alix.hubermont@artetmarges.be

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer informatie

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer informatie

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer informatie