FR   NL   EN
FR   NL   EN
AGENDA

VERNISSAGE EXPO CA$H

Hoe praten art brut kunstenaars over geld? Is geld aanwezig in hun werk, en in welke vormen?

De tentoonstelling CA$H, samengesteld door Éric Gauthier van de Galerie du moineau écarlate (Parijs) en Céline Delavaux, in samenwerking met het Art et marges museum, biedt enkele antwoorden.

In situ creatie door beeldend kunstenaar Noé Peyre tijdens de opening.

Opening gratis, zonder reservering.

BEZOEK VOOR LEERKRACHTEN EN ANIMATOREN

Het bezoek is een gelegenheid om de CA$H tentoonstelling, de mogelijke educatieve toepassingen en ons aanbod van bezoeken en activiteiten voor groepen te ontdekken.

In het Frans | Bezoek exclusief voor leerkrachten en animatoren (en studenten in deze domeinen) | Gratis bezoek na reservatie op alix.hubermont@artetmarges.be

CA$H WORKSHOPS BIJ STERPUT

In samenwerking met het Art et marges museum biedt Sterput een serie workshops aan die voor iedereen toegankelijk zijn in het kader van de CA$H tentoonstelling. Het doel van deze creatieve workshops, onder leiding van Naïla Akli en Vincent Wagnair, is het zich toe-eigenen en maken van valse bankbiljetten met behulp van alle technieken. Alle materialen worden beschikbaar gesteld aan de deelnemers.

De "valse bankbiljetten" die tijdens de workshops in Sterput worden gemaakt en de bankbiljetten die door het publiek van het Art et marges museum tijdens hun bezoek worden gemaakt, zullen worden samengebracht om te worden gepresenteerd op een tentoonstelling die in Sterput zal worden gehouden van donderdag 19.09.2024 18.00 uur tot zondag 29.09.2024 17.00 uur.

Deelnemers kunnen hun biljetten afhalen op zondag 29.09.2024 van 11u tot 17u.

Workshop open voor iedereen | vrij tarief ( aanbevolen prijs: €8) | reservatie: info@sterput.org

Le Sterput: Vossenplein 68 - 1000 Brussel (op een steenworp van het Art et marges museum)

FILM + ONTMOETING BIJ NOVA | CASH - CUT TO THE QUICK

ÉRIC GAUTHIER, 2024, FR, DCP, FR, 52’

Éric Gauthier leidt de Galerie du Moineau écarlate in Parijs, die spontane, ongewone creaties, ongeschoolde stemmen, de vrucht van visionaire lotsbestemmingen samenbrengt... Hij maakt ook korte video's waarin hij zogenaamde "brut" kunstenaars interviewt over hun relatie met geld. "Cash - Cut to the Quick" is het resultaat van deze aanpak. Voor zijn camera vertelt een dozijn Franse en Belgische kunstenaars over hun werk en de materiële omstandigheden waaronder ze het hebben gemaakt. Deze interviews gaan vergezeld van commentaar van Céline Delavaux, auteur van "L'Art brut, un fantasme de peintre".

Vertoning gevolgd door een discussie met Éric Gauthier en Céline Delavaux.

Bij Cinéma Nova: Arenbergstraat 3, 1000 Brussel | €4

PARLONS CASH | LITERAIRE WANDELING DOOR AMUSEA

In het kader van de tentoonstelling CA$H laat Jeanne Delsarte je kennismaken met auteurs uit heden en verleden die zich buigen over geld, of het ons insluit of marginaliseert.

Deze wandeling wordt georganiseerd door Amusea in het kader van hun project 'Jamais deux sans trois', dat ook literaire wandelingen in La Maison d'Érasme en La Wittockiana omvat.

In het frans | Boek hier | €8 per persoon.

(Heb je een Pass Cultuur Marolles? Dan krijg je €2 korting. Reserveer in dit geval - alleen - per e-mail op sarah.kokot@artetmarges.be en vermeld in je bericht dat je in het bezit bent van de pas)

GROEP EN GELEID BEZOEK

SOCIALE SECTOR EN ONDERWIJS

Onze rondleidingen zijn geschikt voor alle doelgroepen vanaf 4 jaar (inclusief leerlingen Nederlands, alfabetisering, personen met een verstandelijke beperking, psychisch kwetsbaarheid). Laat ons bij het boeken weten wat de specifieke behoeften van je groep zijn.

Meer informatie

CULTURELE GROEPEN EN PRIVÉ-INITIATIEVEN

De gids zal je begeleiden op een reis van reflectie en genot van deze buitengewone werken, die de diversiteit van creatieve vormen onthullen en alle artistieke gebieden verkennen (schilderkunst, beeldhouwkunst, assemblage, collage, muziek, dans, enz.)

Meer informatie

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer informatie