FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

Spot on! In het kader van de Erfgoeddag

Erfgoeddag is een jaarlijks cultureel evenement op de eerste zondag na de paasvakantie. Deze dag richt zich op het roerend en immaterieel cultureel erfgoed (zoals verhalen, documenten, tradities en uitdrukkingen die wij van onze voorouders overgeleverd kregen).

Spot on!

We verduisteren de ruimte en gaan al tekenend opzoek naar menselijke silhouetten. In deze workshop zijn we zowel model als kunstenaar. Dus zette die gekke hoed op en scherp je potlood. Spots aan, hier gaan we! Erfgoeddag is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel, en krijgt de steun van de Vlaamse overheid.

Op reservatie, 7 - 12 jaar oud, gratis

Reservatie : alix.hubermont@artetmarges.be

FINISSAGE VAN DE TENTOONSTELLING Embrasez-vous!

Kom en vier met ons het einde van de tentoonstelling Embrasez-vous!

Als u het tijdslot van 11 uur of 15 uur reserveert, kunt u veilig de cabaretvoorstelling-sanitair (30 minuten) Tu es ma petite beukenotje bijwonen. Frans lied van Joséphine Dusson met zang en theatrale vertelling en Asley Neyens op accordeon.

Joséphine, 90 jaar geleden geboren in de Marollen, vertelt in gezang het lot van de vrouwen uit deze Brusselse volkswijk, bitterzoete verhalen over armoede en de wereld van de nacht. Een initiatief van KNEPH voor de Erfgoeddag.

En om de hele dag door te gaan, zullen de studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in residentie in het museum een speciale live-uitzending verzorgen op het radiostation van het museum A l'aveuglette.

Luister goed... Hoor je de muziek niet in de verte? Tot ziens op 6 mei voor de opening van onze volgende tentoonstelling: LIEFDESLIED!

Op reservatie, gratis

Reservatie : https://tickets.artetmarges.be/?lang=nl

Radio A l'aveuglette

Het tweemaandelijkse radioprogramma A l'Aveuglette nodigt u uit om de tentoonstelling "Embrasez-vous ! "met je ogen dicht. Fictieve bezoeken, het lezen van teksten, geluidsexperimenten en interviews volgen elkaar op om het museum blindelings te beleven! De tentoonstelling is ontworpen en voorgesteld door studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Brussel.

De podcast: https://soundcloud.com/a-laveuglette.
Ga voor de live-uitzending naar onze sociale netwerken of ga voor het museum: het wordt op straat uitgezonden!

BRUSSELS I LOVE YOU

Het museum Art et marges is trots deel te nemen aan Brussels I love you 2021, een hedendaagse kunstroute door de stad. Kom en maak een wandeling met ons!

Meer informatie op http://www.brusselsiloveyou.com/

Reservatie : https://tickets.artetmarges.be/?lang=nl

GROEP EN GELEID BEZOEK

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer info

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer info

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer info