FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

MUSEUM NIGHT FEVER

BACK TO THE 80’s! Op de avond van 22 oktober neemt het ART ET MARGES MUSEUM u mee terug in de tijd: naar de jaren 80, de tijd van Ariane Bergrichter, die een kroniek van Brussel tekende. Woon voorstellingen bij van de omzwervingen van de kunstenares, teken of laat je portret schetsen... En om de tijdreis compleet te maken, improviseer je beste 80’s looks dankzij een kapsalon en een voor de gelegenheid samengestelde garderobe!

Met de actieve deelname van studenten van de opleiding illustratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel (ARBA-ESA), de afdeling modeontwerp van de Francisco Ferrer Hogeschool, SpeakEasy Spoken Word Brussels en CYCLUP, tweedehandswinkel in de Hoogstraat.

PROGRAMMA :
19:00-20:30 SCHRIJFWORKSHOP
Door SpeakEasy - In verband met het werk van Ariane Bergrichter - Aantal plaatsen beperkt - Vooraf inschrijven: accueil@artetmarges.be
19:00-01:00 80's HAIR & MAKE-UP SALON
19:00-01:00 80's KLEDING KOFFER
Door CYCLUP en de afdeling modeontwerp van de Francisco Ferrer Hogeschool - En het passen van prototype jassen gemaakt door de studenten
19:00-01:00 TEKENWORKSHOP
Werkplaatsruimte waar je kunt tekenen met spelletjes om je te laten gaan
20:00-00:00 LIVE TEKENINGEN
Laat u schetsen door de illustratiestudenten van ARBA-ESA
20:00; 22:00; 22:45 en 23:30 PERFORMANCE
Duo bestaande uit Auke Mertens en Marjan de Ridder - Auke komt uit de wereld van de hedendaagse dans. Marjan voedt zich met woorden, geluiden en beelden. Samen spelen ze met woorden en beweging. Ze spreken met hun lichaam, dansen met taal. Elk optreden is een ontdekking - ook voor hen - die ontstaat in het moment, gedragen door de sfeer en het publiek.
21:00-22:00 OPEN MIC
Met de deelnemers aan de workshop en allen die wensen deel te nemen

Koop uw pas hier: https://www.museumnightfever.be/nl/

FILMVERTONING EN RONDLEIDING

De kunstenaressen Clara Beaudoux en Adina Ionescu-Muscel zijn door GSARA uitgekozen om een experimentele film te maken gebaseerd op het werk van ARIANE BERGRICHTER. De vertoning van hun film wordt gevolgd door een rondleiding door de tentoonstelling SMILE. I LOVE IT! door Manuela Servais, de dochter van de kunstenares Ariane Bergrichter.

FR- inschrijving verplicht: accueil@artetmarges.be

02.10.2022: Gratis (eerste zondag van de maand)

13.11.2022: 4€ (volle prijs)/2€ (gereduceerde prijs)

GROEP EN GELEID BEZOEK

VISUEEL GEHANDICAPTE BEZOEKERS

(enkel in het FR) Onze FR gidsen zijn opgeleid in audio-beschrijving, dus neem contact met ons op voor een bezoek op maat: alix.hubermont@artetmarges.be

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer informatie

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer informatie

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer informatie