FR NL EN
FR NL EN
AGENDA

MIDDAG TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD

Verjong jezelf, weg van de dagelijkse drukte.

Elke derde dinsdag van de maand organiseert het Art et marges museum een tijdloos moment waarbij beweging en ademwerk worden gecombineerd. De sessie, geïnspireerd door yoga en qi gong technieken, wordt geleid door Mario Zucconi, wiens aanpak ook geïnspireerd is door hedendaagse dans, eutonie, functionele beweging en klassieke dans.

Iedereen welkom, 10€ per sessie, op reservatie op accueil@artetmarges.be.

© Annabel Sougné

OP BUITENISSIGE EXPLORATIE

Kom op verkenning met Siet Phorae(y)maekers , kunstenares en hedendaags danseres, voor een bezoek dat uit de pas loopt met onze gebruikelijke culturele consumptiepraktijken. Siet maakt gebruik van experimentele meditatie-oefeningen om een nieuwe, meer precieze aandacht uit te lokken voor wat ons omringt en zo de bezoeker te begeleiden in een andere beleving van de tentoongestelde werken.

10€/pers. - FR, NL & EN - reservatie: accueil@artetmarges.be

© Annabel Sougné

ANDERS ZIEN

TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD is de tentoonstelling die je zintuigen in de war brengt! Begeleid door een gids, zult u de werken ervaren... geblinddoekt. Meer dan ooit tevoren, zul je TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD glijden...

Het materiaal is ontworpen met de expertise van Suzanne Giovannini, architect en docent aan de ULB, die gespecialiseerd is in het begrip van ruimte door mensen met een visuele handicap.

Reservatie op accueil@artetmarges.be, 3 mogelijke slots: 17.30 - 18.00 / 18.10 - 18.40 / 18.50 - 19.20 Alle publieken - 7€/pers. – FR

Bezoeken voor blinden en slechtzienden zijn ook mogelijk op aanvraag op elk moment tijdens de tentoonstelling TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD, contacteer alix.hubermont@artetmarges.be

Serge Paillard, photo ©Annabel Sougné

MEER DAN GRATIS ZONDAG

Op deze zondag, die meer dan gratis is, zijn er twee mogelijkheden voor een rondleiding door de tentoonstelling TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD. De keuze is aan jou: geblinddoekt of ogen wijd open?

10:00-12:00: ANDERS ZIEN

WITHIN THE FOLDS OF TIME is de tentoonstelling die je zintuigen in de war brengt! Begeleid door een gids, zult u de werken ervaren... geblinddoekt. Meer dan ooit tevoren, zul je TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD glijden...

Inschrijving verplicht: accueil@artetmarges.be, FR, 3 mogelijke slots: 10:00-10:30 / 10:40-11:10 / 11:20-11:50

14:00-15:30: VISITE GUIDÉE (FR) - 16:00-17:30: RONDLEIDING (NL)

Bezoek de tentoonstelling TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD met je ogen open ;-). Ontdek geduldig verwezenlijkte werken die meedeinen op het ritme van hun tentoonstelling, terwijl ze de deur openen naar een andere tijdelijkheid.

Inschrijving verplicht: accueil@artetmarges.be

De meer dan gratis zondagen zijn een initiatief van Arts&Publics -Toegang en activiteiten zijn gratis

GONGBAD

Voor een avond zal de tentoonstelling TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD het decor zijn voor een unieke ervaring... Het Gongbad is een collectieve behandeling waarbij alle mensen op yogamatjes liggen en het geluid en de vibraties van de gongs door zich heen laten stromen.

De klank van de gong reinigt emotionele herinneringen en harmoniseert de energielichamen met het fysieke lichaam, waardoor blokkades worden opgeheven. Het is een uitstekende therapie voor alle problemen in verband met stress, depressie, vermoeidheid, gevoelens van scheiding, eenzaamheid, woede, angst of gewoon om te ontspannen.

De sessie wordt begeleid door Nirmal Karam, Kundalini yoga leraar en gongmeester. 30€/persoon, reservatie via accueil@artetmarges.be.

KRUIDENTHEE TUSSEN DE RIMPELS VAN DE TIJD

Elke week, zetten we onze kruidenthee fontein in werking. De recepten zijn verzameld door Clémence Estingoy, Maxence Doucet en Juliette Brishoual, het kunstenaarstrio dat onze laboratoriumruimte heeft omgetoverd tot een broeikas waar u de tijd kunt nemen, uzelf goed kunt doen en een recept voor kruidenthee kunt achterlaten...

GROEP EN GELEID BEZOEK

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer informatie