FR   NL   EN
FR   NL   EN
AGENDA

VERTONING VAN SOUVENIRS D'UN COQUELICOT
EN ONTMOETING ROND DE KUNSTENARES MARTHA GRÜNENWALDT

Beste Martha Grünenwaldt, Als je nog zou leven, zou je 112 jaar oud zijn. Ik ga op zoek naar jou, op zoek naar de herinneringen, de sporen van de levenden en de duizenden schilderijen die je achterliet. Wie zijn die "Russische pop" vrouwen met hun grote, droevige ogen en gesloten monden? Ik heb gezocht en gevonden dat je achternaam groen bos betekent. Tot morgen.

Deze paar regels leiden "Souvenirs d'un coquelicot" in, een documentaire die Manon Pélissier in 2021 maakte op initiatief van de Stichting Paul Duhem. Manon Pélissier ging op zoek naar Martha Grünenwaldt, een belangrijke kunstenares uit de collectie van het Art et marges museum, aan de hand van haar tekeningen en de getuigenissen van haar familie.

De vertoning wordt gevolgd door een gesprek met de directeur, Bruno Gérard (voormalig hoofd van het schildersatelier van het Centre La Pommeraie en huidig beheerder van de Paul Duhem Stichting) en Gérard Preszow (documentairemaker, één van de oprichters van Art en Marge, het vroegere Art et marges museum).

In het FR | Prijs: 4 €/persoon | Om te reserveren, klik hier | Indien u de tentoonstelling wenst te bezoeken, gelieve vooraf te komen. Het museum sluit na afloop van het evenement.

NOEM HET GEEN ART BRUT
VERNISSAGE HIGHLIGHTS #2

NOEM HET GEEN ART BRUT is een tentoonstelling in constante evolutie. Wij zijn twee dagen gesloten (04 en 05.07) om u op 06.07 vanaf 18.00 uur weer te verwelkomen! Ontdek de werken van Adalberto COLARELLI en Shen ÖZDEMIR. Wees erbij voor een geweldige start van juli.

Gratis | zonder reservatie

GRATIS RONDLEIDING (in het FR)

Het is de eerste zondag van de maand, de toegang tot het museum is dus gratis. En op deze eerste zondag van augustus kunt u bovendien profiteren van een volledig gratis rondleiding door onze tentoonstelling. Je hoeft je alleen maar aan te melden!

In het FR | Gratis | Vanaf 12 jaar | Klik hier om te reserveren.

GROEP EN GELEID BEZOEK

VISUEEL GEHANDICAPTE BEZOEKERS

(enkel in het FR) Onze FR gidsen zijn opgeleid in audio-beschrijving, dus neem contact met ons op voor een bezoek op maat: alix.hubermont@artetmarges.be

Volwassenen en hoger onderwijs

Eerst de werken ontdekken om daarna de kunstenaar en zijn creatieve context te leren kennen, dat is de benadering die de aangepaste geleide bezoeken vooropzetten in functie van de groep en ook toegankelijk voor een kwetsbaar publiek.

Meer informatie

Kinderen en adolescenten

Schoolbezoeken of buitenschoolse activiteiten, vanaf 4 jaar, in functie van de deelnemers (leeftijd, niveau en soort onderwijs...) en van de context van het bezoek. Pedagogisch materiaal aangepast aan iedere tentoonstelling zal de blik verruimen van de allerjongsten (kleuterklassen, basisschool) en bij de rondleidingen voor adolescenten zal er volop interactie zijn.

Meer informatie

Vier de verjaardag van uw kind in het museum

Dankzij het Art et marges museum kan uw kind een originele verjaardag beleven! Op een speelse en toffe manier de kunstwerken van het museum ontdekken, met creatieve workshops op het programma.

Meer informatie